Jumat, 22 Juli 2011

Repot Gombol Menungso

Wingi dino seloso aku dek ceritane Andha, lek awake biasane nyusul ibuke ambek peda pancal. Tapi, sak bendere kan seng nyosol sen nggonceng tapi nang ceritone Andha, ibuke seng nggonceng. Lek ngerungokno ceritane Andha, dadi eleng ceritane Romo Kyai ae. Ngene ceritane :

Onok cerito ngene leh, biyen nang deso X onok wong tuwo ambek anake kate nang deso tanggane numpak sepeda pancal. Budale wong tuwone seng gonceng. Pas nang tengah dalan onok wong seng ngomong "Arek gak duwe sopan santun, tego men ngongkon wong tuwone seng mancal". Akhire wong tuwone ngongkon anake seng mancal, polae sak'no anake dek omongi gak duwe sopan-santun nang wong liyo. Sepeda kaet melaku durung ado, onok wong ngomongi maneh "Wong tuwo macem opo iku, lah yo sakno anake ah. Seng tuwo ngalah po'o".

Encen gombol menungso iku repot, gombol kewan seng gak repot leh.

*ceritone paleng gak podo ambek cerito asline, tapi maksute podo ae.

0 komentar:

Posting Komentar

 
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design