Senin, 23 Mei 2011

Aku lan Kewan

    Dasare aku iki seneng ngerumat kewan, contohne : iwak, manuk, kuro, hamster, pokoke duduk seng nyakotan koyok ulo, macan lan lamok. Wakeh cerito seng teros ke'ilingan sampek saiki. Iki tak ceritakno perbab ae yo?.

BAB I

    Cilikanku, pawon nang omahku sakliyane gawe panggone masak yo gawe kurungane petek. Petek'e dek kurungi nang pinggire jedeng. Waktu cilikanku petek'e wong tuwoku wakeh, sampek petek'e turu nang wet blembeng wetane omahku. Wet blembenge saiki wes mati gara-gara aku, liyo dino ae tak ceritakno.

    Esok-esok pas mari ados nang jedeng, onok anak'e petek dewe'an nang ngarepe jedeng. Aku seng guwemes ndelok anake petek seng imut-imut (imute koyok aku) langsung nguber anake petek. Padalah aku iku sek mudo, durung andok'an.

    Anake petek'e melayu nang wetane omah, aku ngetuti ae. "PRUAK....kok..kok...kok..." babone petek seng tak uber ngablok manokku. "Ao....."aku langsung melayu melebu omah. Petek baban mongso anake manok, yo anake manokku kalah lah.

BAB II

    Aku kelas papat Es-De. Aku duwe manok empret seng cumbu nang aku. Manok emprete tak rumat mulai cuwilik, dorong iso miber sampek wes iso miber.

    Manuk'e tak colno nang wetan omah, lek warek yo bakal meneng nang ndukure kurungan petek pas, lek luwe yo bakal nggolek mangan dewe. Tonggo-tonggoku yo wes ngerti kabeh, lek onok manok empret dolan nang sekitar omahe iku berarti manokku.

    Awan-awan moleh sekolah, aku langsong moleh, mangan, sholat. Mari sholat aku nggoleki empret kesayanganku. Tak goleki nang ndukure kurungane petek gak ketemu. "Encen wayahe wes luwe iki" pikirku. Tak goleki nang endi-endi yo gak ketemu. Aku wes gk duwe harapan, aku longgoh nang pengger teras omah ambek ndelok nang nduwor wet jambu lan blembeng. Nang ngarepe teras onok pedae adek (almarhum).

    Gak sengojo aku pas ndelok ngisore ban peda onok wulu coklat. Kaget tenan aku, lansung ae pedae tak majuno. Ternyata tenanan manok empret kesayanganku mati dek gelindes pedae adek.

"DEK!!"
"opo mas?"
"manok empret'e koen gelindes yo?"
"hehehe....iyo"

    Adekku nemen jujure, padahal iso ae manok'e dek pindahno teko ngisore ban pedae ben gk ketoro lek manok'e mati gara-gara kegelindes.

0 komentar:

Posting Komentar

 
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design