Jumat, 22 April 2011

Joko Bodoh Rabi

    Nang ningsore wet asem, JoKo Bodoh tangi. Tibakno Joko Bodoh sek urip ae padahal wes nyebur nang kali lan kenter pirang-pirang dino. Pirang-pirang dino Joko Bodoh wes gak mangan. Iki Joko Bodoh Tangi gara-gara gak betah ambek luwene.

    Gak kakean meker Joko Bodoh langsung mangan asem ae gawe njanggel wetenge seng wes krisis panganan. Barang wes wetenge rodok enakan, Joko Bodoh melaku-melaku nggolek buah-buahan nang daerah seng temenan gak dikenale.

    Suwe Joko Bodoh seng oleh melaku, akhire de'e ketemu kebon tomat. Berobong weteng sek luwe, Joko Bodoh jokok tomat gawe dipangan. "woi....haram!! haram!!" seng duwe kebon tomat mbengok nang joko bodoh. Rupane seng duwe kebon tomat iki pak kyai.

    Singkat cerito Joko Bodoh akhire mondok nang kyai seng duwe kebon tomat. Barang Joko Bodoh wes ngeroso suwe mondoke akhire Joko Bodoh boyong (metu) teko pondoke. "ndang cepet rabi yo le? umurmu wes gak enom maneng loh" pesen kyaine pas Joko Bodoh pamit.

    Joko Bodoh akhire muleh nang omahe ibuke seng wes pirang-pirang taon gak dek  pangggoni. Onok omahe Joko Bodoh akhire nemokno jodoh. Pas rabine Joko Bodoh gak lali ngundang kyaine.

    Sak wulan marine rabi Joko Bodoh dolan nang ndaleme kyai.

Kyai : "Onok opo le?"
Joko Bodoh : "silaturahmi kyai, kale kajenge tanggelet"
Kyai : "takok opo seh?"
Joko Bodoh : "tiang sepuhne bojo kulo nedi momongan"
Kyai : "apik iku"
Joko Bodoh : "tapi kulo mboten semerap yaknopo ndamele"
Kyai : "halah, gampang ae. Tukuo tomat (kyaine promosi kebon tomate) terus lek bengi bareng ambek bojomu pecahen tomate".
Joko Bodoh : "suwun nggeh kyai"

    Sak minggu ora onok hasile, padahal wes tiap bengi Joko Bodoh bareng bojo'e meca'i tomat. Joko bodoh yo gak enak dewe lek kate mbolak-mbalik nakokno masalah iku terus nang kyai-ne. Berobong wes kepepet nemen, akhire Joko Bodoh nakok maneng nang kyaine.

Kyai : "onok opo maneng le?"
Joko Bodoh : "niku, kulo kale istri kulo pun tiap wengi mecahi tomat tapi kok wetenge istri kulo mboten enten seng berubah?"
Kyai : "carane mecahe tomat ya opo leh?"
Joko Bodoh : "ngeh kale ladeng kyai"
Kyai : "ooo....(kyaine mulai sadar saiki ngadepi sopo). Wes ngene ae leh, cara mecahe iku seng bender tomate dele'en nang antarane udelmu lan bojomu, terus penceten ambek wetengmu sampek tomate peca"
Joko Bodoh : "oo...ngoten toh. Suwun nggeh"

    Sakwulan-rongwulanan, wes pirang-pirang taon Joko Bodoh gak sambang nang ndaleme kyaine maneng. Kyaine wedih onok opo-opo nang Joko Bodoh akhire kyaine niat sambang nang umahe Joko Bodoh.

Joko Bodoh : "loh!! pak kyai? enten nopo?"
Kyai : "mek silaturahmi ae ko, yaopo kabare?"
Joko Bodoh : "sae-sae mawon kyai"
Kyai : "trus yaopo masaah momongane?"
Joko Bodoh : "sak derenge matur suwun nggeh kyai, alhamdulillah kulo pun enten momongan 1 kale niki nggeh meteng tigo wulan kyai"
Kyai : "alhamdulillah"

0 komentar:

Posting Komentar

 
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design