Selasa, 19 April 2011

Joko Bodoh Nggolek Bojo

    Nang siji jaman, onok arek jenenge Joko Bodoh. De'e wes gede, tapi yo sek dorong rabi-rabi ae. Padahal wong tuwone wes kepingin duweni putu (cucu).

    Wong tuwone Joko Bodoh wes gak sabar maneng ndelok anake gak rabi-rabi.

Emak : "ko, rabiyo po'o"
Joko Bodoh : "rabi ambek sopo mak?"
Emak : "ambek arek wedok lah"
Joko Bodoh : "arek wedok seng yak nopo?"
Emak : "seng ayu lan meneng"
Joko Bodoh : "iyo wes aku tak kate nggolek bojo"

    Joko budal nang pasar nggoleki arek wedok seng ayu lan meneng. Suwe areke nggoleki arek seng ayu lan meneng. Ojok'o ayu lan meneng, seng ayu tok ae yo jarang, opo maneng seng ayu lan meneng?!. Suwe nang pasar gak nemu-nemu akhire Joko Bodoh putus asa. Joko bodoh akhire muleh.

    Pas nang tengah dalan, moro udan duweres akeh bledek pisan. Joko Bodoh akhire ngayup nang ningsore wet keres. Ambek ngenteni udane terang de'e nggolek keres.

    Barang udane we terang, Joko Bodoh ngelanjutke molehne. Nang tengah embong de'e ketok onok arek wedok ngadek nang pinggir sawah meneng tok, gak obah blas (wes mati gara-gara kenek bledek). "waduh, iki baru arek wedok seng meneng" pekere Joko Bodoh. Joko Bodoh marani arek wedok meneng iku, "Ayu pisan mak". "mbak, gelem rabi ambek aku gak?" takone Joko Bodoh. Suwi gak di jawab-jawab. "Lek meneng iku berarti gelem" pikire Joko Bodoh. Gak kakean tingkah akhire Joko Bodoh nggendong arek wedok iku mau digowok moleh.

    Barang wes totok omahe. Joko bodoh dodokke arek wedok iku nang mak'e.
Joko Bodoh : "mak, ikiloh aku atok arek wedok seng ayu lan meneng"
Emak : "iku lahyo arek we mati ko"
Joko Bodoh : "iki sek orep mak"
Emak : "iku loh wes mati, ambune loh wes gak enak. Buwaken nang kali kono loh"

    Jokom Bodoh akhire buwak arek wedok nang kali. Barang pas mbalik nang omahe, enek wong tuwone ngentot, basin ambune.

Joko Bodoh : "mak wes mati yah?"
Emak : "koen iki ngomong opo? wes ketok orep ngene loh!"
Joko Bodoh : "mak wes mati, buktine ambune gak enak"

    Ambek mekso Joko Bodoh nyeret emak'e nang kali kate dibuak. Akhire Joko Bodoh sukses buak emak'e seng sek orep. Pas Joko wes mbalek nang omahe. Joko Bodoh ngambu gak enak nang sekitare, barang awake diambu tibakno ambu gak enake teko awake dewe (gara-gara mari nggendong arek wedok mati) "Waduh, aku berarti wes mati iki" pikire. Akhire Joko Bodoh melayu nang kali mau, langsung mbuwak awake dewe (nyegor kali). 

*aku dicritani kancaku nang pondok.

0 komentar:

Posting Komentar

 
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design